Fri programvara

Den öppna källkodsmodellen är både framgångsrik och bra för kunderna. Utvecklingsmodellen är en form av decentraliserad utveckling där källkoden är tillgänglig för alla.

Rulla ner

Öppen källkod - Fri programvara

Allt fler företag och organisationer intresserar sig för öppen källkod. Fri programvara och öppen källkod har funnits som begrepp i 25 år. De mest använda publiceringsverktygen på Internet, som Wordpress, Joomla! och Drupal, är alla fri programvara. Vi på Oribium har arbetat med öppna alternativ och fri programvara sedan 1997.

Bra för kunderna

Den öppna källkodsmodellen är både framgångsrik och bra för kunderna. Utvecklingsmodellen är en form av decentraliserad utveckling där källkoden är tillgänglig för alla. Den som äger rätt att använda programmet kan ändra, förbättra och utveckla koden förutsatt att andra kan ta del av förändringarna. Genom modellen utvecklas ofta bättre programvaror (snabbare, stabilare, säkrare och mindre kostsamma).

Två organisationer

En sak att komma ihåg är att det finns två olika organisationer, en som stödjer fri programvara och en annan som stödjer programvara med öppen källkod. En enkel sammanfattning är att rörelsen för fri programvara är mer etiskt inriktad, medan rörelsen för öppen källkod är mer praktisk när det gäller frågan om programvara ska ha öppen källkod eller inte.

Hemsida som tjänst

Nu tillhandahåller Oribium responsiva hemsidor som tjänst. Hemsidan anpassas automatiskt, oavsett om man surfar med en dator, telefon eller surfplatta.

Läs mer

Kundrelationssystem

Nu tillhandahåller Oribium webbaserade kundrelationssystem som tjänst. Med ett webbaserat kundrelationssystem är aktuell information alltid tillgänglig oavsett om man befinner sig på kontoret, på tjänsteresa, i sitt hem eller på semesterresa.

Läs mer